Projektledning vid relining

Har du hört talas om 10.000-timmars regeln?

Ett uttryck som menar att vem som helst kan bli expert på precis vad som helst på 'bara' 10.000 timmar. Onödigt tänker vi, eftersom det måste vara lättare att anlita Peter Jobark på Flando AB, som redan sitter inne på ca 150.000 timmars erfarenhet inom just avlopp och relining. Det här gör honom till en av de mest rutinerade på relining i hela Sverige.
Att ta in en expert som verkligen kan relining - ja, det är bra av många anledningar. Allt löper smidigt - både för beställare och entreprenör, det blir ordentligt gjort genom täta kontroller och byggmöten och väldigt mycket mer kostnadseffektivt. (Ja, det är också sant.)

Spindeln i nätet

Upphandlingen är klar. Entreprenören och beställaren har nu skakat hand och skrivit på ett kontrakt och reliningentreprenaden påbörjas. Rollen som projektledare innebär att vara smörjmedlet mellan entreprenör och beställare; i de flesta fall en styrelse eller fastighetsägare som oftast inte har samma specialistkompetens i frågor som rör byggnation, fastighetsrenovering och relining – men ibland även bland mer erfarna beställare.

Projektledaren finns nära beställaren och har en viktig rådgivande funktion, med kompetens om både det finstilta och det handgripliga. Som beställare kan ni se projektledaren som er förlängda arm. Han ska väga fördelar mot nackdelar och hjälpa er att fatta bra beslut. Genom projektledaren ska ni kunna driva entreprenaden inom planen för tid, budget och kvalitet.

Betydelsen av bra kommunikation är ovärderlig. Alla parter måste få den information de behöver i rätt tid. Med öppen och rak kommunikation undviker vi många fallgropar. Projektledaren är en nyckelperson som organiserar och leder byggmöten under entreprenaden och ser till att alla berörda parter tar del av de ändringar som görs.

Förutom att ta rätt och snabba beslut under pågående entreprenad som i sin tur minimerar ÄTA-arbeten (ändringar, tillägg, avgående) så håller projektledaren kontroll på att entreprenören håller sig till budget och avtalad plan.

Slutsats – med en erfaren projektledare sparar man både tid och pengar.

Hur långt i processen är ni?

Kanske vill ni ha stöd och hjälp från början till slut, eller så har ni redan kommit en bit in i ert rörrenoveringsprojekt? Har reliningentreprenaden till och med redan startat? Inga problem, det är aldrig försent att ta in lite extra hjälp. Ju tidigare desto bättre, men vi hjälper er gärna oavsett var i processen ni befinner er.
Arbetsområdet sträcker sig från Malmö i söder till Stockholm i norr, men ibland ännu längre bort. Vår hemmabas är Göteborg. Ni väljer själva om våra möten sker på plats eller via video. Vi är självklart vaccinerade mot Covid-19 och anpassar oss efter gällande rekommendationer.

Kontakta oss direkt