Visste du att varje stambytt lägenhet enligt Boverket genererar ca 1,4 ton avfall? Avfall som först ska transporteras bort och därefter (i bästa fall) sorteras rätt.  Eftersom man inte behöver borra eller riva så blir avfallet minimalt vid relining.

Andra positiva delar med relining jämfört med stambyte är att reliningprocessen är tyst och ren. De boende kan bo kvar under hela entreprenaden – dessutom med ett fungerande vardagsliv! Det är också flexibelt och ger fastighetsägare och föreningar möjlighet att anpassa renoveringen efter sina egna ramar, både tidsmässigt och ekonomiskt. Dessutom är relining mycket billigare!

Däremot finns det olika metoder för relining och här är det viktigt att känna till deras fördelar och nackdelar. Vilken metod passar bäst var? Kan man använda en och samma metod i liggande rör såväl som stående stammar? Hur bör man tänka vid grenar och böjar? Och allra längst ner i huset – i bottenplattan där det ofta är fuktigt – vilken metod lämpar sig bäst just där?

Alla dessa frågor kan vi hjälpa till med. Vi på Flando vill nämligen, precis som du, att renoveringen ska hålla i många, många år framöver.

Det är också av största vikt att anlita en entreprenör som utför hantverket med precision eftersom relining kräver ett stort mått av noggrannhet och erfarenhet för att bli riktigt bra.